
Često razmišljam o tome jedemo li previše mesa. S druge strane, u svakom obroku trebamo dovoljno proteina. Rješenje je obrok s jajima. Dejanu i Matiji obrok bez mesa ili ribe nije pravi obrok, ali Marti i meni povremeno odgovara. Kad pitam Martu što želi da joj skuham, najčešće odgovori – fritaju. Ova fritaja je zapravo frittata s Good Fooda. Malo sam je prilagodila, ali recept sam uglavnom slijedila. Ima nešto posebno ukusno u kombinaciji jaja, senfa i fete. Prema receptu, ova količina trebala bi biti dovoljna za četvero, ali Marta i ja je bez problema pojedemo same.
Vrijeme kuhanja:
45 minuta
Broj ljudi:
4 (ako je cijeli obrok – 2)
Sastojci:
- 300 g mladog krumpira
- 6 jaja
- malo mlijeka
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- 1 žlica dijon senfa
- šaka svježeg začinskog bilja (menta i vlasac), grubo nasjeckanog
- 3 žlice krem sira
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 tikvica, grubo naribana
- ½ žličice chili sjemenki
- 100 g feta sira, izmrvljeno
Metoda:
01
Stavite krumpir u lonac s posoljenom vodom, zakuhajte, a zatim kuhajte na laganoj vatri 12-15 minuta dok ne omekša. Ocijedite, ostavite da se ohladi, pa narežite na tanke ploške.
02
Umutite jaja s mlijekom, češnjakom, senfom i začinskim biljem te obilno začinite. Dodajte krem sir i lagano promiješajte tako da ostanu mali komadići. Zagrijte pećnicu na funkciju roštilja na srednje jaku temperaturu.
03
U tavi promjera 23 cm zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte krumpir i pržite oko 5 minuta dok ne počne dobivati zlatnu boju. Dodajte naribanu tikvicu i chili sjemenke, pa pržite još par minuta.
04
Ulijte smjesu jaja u tavu i po vrhu pospite feta sirom. Pecite na laganoj vatri 10ak minuta dok ne bude skoro pečeno. Stavite tavu pod grill u pećnici i pecite još 3-5 minuta dok fritaja ne postane napuhnuta, zlatno smeđa i potpuno pečena. Narežite na kriške i poslužite.