Stol

Fritaja s krumpirom i fetom

Kada želite preskočiti meso.

2 min

Često razmišljam o tome jedemo li previše mesa. S druge strane, u svakom obroku trebamo dovoljno proteina. Rješenje je obrok s jajima. Dejanu i Matiji obrok bez mesa ili ribe nije pravi obrok, ali Marti i meni povremeno odgovara. Kad pitam Martu što želi da joj skuham, najčešće odgovori – fritaju. Ova fritaja je zapravo frittata s Good Fooda. Malo sam je prilagodila, ali recept sam uglavnom slijedila. Ima nešto posebno ukusno u kombinaciji jaja, senfa i fete. Prema receptu, ova količina trebala bi biti dovoljna za četvero, ali Marta i ja je bez problema pojedemo same.

Vrijeme kuhanja:

45 minuta

Broj ljudi:

4 (ako je cijeli obrok – 2)

Sastojci:

  • 300 g mladog krumpira
  • 6 jaja
  • malo mlijeka
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • 1 žlica dijon senfa
  • šaka svježeg začinskog bilja (menta i vlasac), grubo nasjeckanog
  • 3 žlice krem sira
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 tikvica, grubo naribana
  • ½ žličice chili sjemenki
  • 100 g feta sira, izmrvljeno

Metoda:

01

Stavite krumpir u lonac s posoljenom vodom, zakuhajte, a zatim kuhajte na laganoj vatri 12-15 minuta dok ne omekša. Ocijedite, ostavite da se ohladi, pa narežite na tanke ploške.

02

Umutite jaja s mlijekom, češnjakom, senfom i začinskim biljem te obilno začinite. Dodajte krem sir i lagano promiješajte tako da ostanu mali komadići. Zagrijte pećnicu na funkciju roštilja na srednje jaku temperaturu.

03

U tavi promjera 23 cm zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte krumpir i pržite oko 5 minuta dok ne počne dobivati zlatnu boju. Dodajte naribanu tikvicu i chili sjemenke, pa pržite još par minuta.

04

Ulijte smjesu jaja u tavu i po vrhu pospite feta sirom. Pecite na laganoj vatri 10ak minuta dok ne bude skoro pečeno. Stavite tavu pod grill u pećnici i pecite još 3-5 minuta dok fritaja ne postane napuhnuta, zlatno smeđa i potpuno pečena. Narežite na kriške i poslužite.