
Ćimule su mladi izdanci kupusnjača, najčešće kupusa, raštike, broskve ili kupusa pupčara. U različitim krajevima zovu se i ćimulice ili cimice, a pripremaju se kratko kuhane ili pirjane na maslinovom ulju s češnjakom. Kada jedem ćimule, osjećam kako mi je tijelo sretno. Najbolje su ako se po njima ne prčka previše, s malo krumpira.
Vrijeme kuhanja:
25 minuta
Broj ljudi:
4
Sastojci:
- 500 g ćimula
- 2 srednja krumpira
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 fileta slanih inćuna
- 2 češnja češnjaka
- sol, papar
Metoda:
01
Očistiti ćimule i odrezati deblje stabljike.
02
Oguliti krumpire i narezati ih na kockice.
03
U kipuću posoljenu vodu staviti ćimule i krumpir te kuhati 10–12 minuta, dok ne omekšaju. Ocijediti i ostaviti da kratko ispare.
04
U širokoj tavi zagrijati maslinovo ulje, dodati nasjeckani češnjak i filete inćuna pa pustiti da se inćuni rastope. Dodati ćimule i krumpir, promiješati i kratko propirjati.