Stol

Ćimule

Kada jedem ćimule, osjećam kako mi je tijelo sretno.

1 min

Ćimule su mladi izdanci kupusnjača, najčešće kupusa, raštike, broskve ili kupusa pupčara. U različitim krajevima zovu se i ćimulice ili cimice, a pripremaju se kratko kuhane ili pirjane na maslinovom ulju s češnjakom. Kada jedem ćimule, osjećam kako mi je tijelo sretno. Najbolje su ako se po njima ne prčka previše, s malo krumpira.

Vrijeme kuhanja:

25 minuta

Broj ljudi:

4

Sastojci:

  • 500 g ćimula
  • 2 srednja krumpira
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 fileta slanih inćuna
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar

Metoda:

01

Očistiti ćimule i odrezati deblje stabljike.

02

Oguliti krumpire i narezati ih na kockice.

03

U kipuću posoljenu vodu staviti ćimule i krumpir te kuhati 10–12 minuta, dok ne omekšaju. Ocijediti i ostaviti da kratko ispare.

04

U širokoj tavi zagrijati maslinovo ulje, dodati nasjeckani češnjak i filete inćuna pa pustiti da se inćuni rastope. Dodati ćimule i krumpir, promiješati i kratko propirjati.