Stol

Čaj od đumbira Como Shambala

Nisam velika obožavateljica meda, ali u ovoj kombinaciji savršeno funkcionira.

2 min

Čaj od đumbira zapravo nije pravi čaj jer „pravi“ čaj dolazi od biljke Camellia sinensis, od koje potječu crni, zeleni, bijeli i oolong čajevi. Čaj od đumbira zapravo je biljna infuzija, napitak koji nastaje kada se komadići korijena đumbira namaču ili lagano kuhaju u vrućoj vodi. Unatoč tome, čaj od đumbira moj je najdraži napitak te vrste. Nije ga teško pripremiti, dovoljno je prokuhati đumbir u vodi, no iako sam više puta pokušavala, nikako nisam uspijevala pogoditi pravu količinu i trajanje kuhanja. Nedavno smo u jednom hotelu dobili šalicu ovog čaja i sve su mjere bile savršene, a kada smo zamolili za recept, izvadili su ga već isprintanog iz ladice jer ga svi traže. Nisam velika obožavateljica meda, ali u ovoj kombinaciji savršeno funkcionira.

Vrijeme kuhanja:

2 sata

Broj ljudi:

10

Sastojci:

  • 2 litre vode
  • 200 g korijena đumbira
  • 200 ml organskog meda od divljeg cvijeća
  • 100 ml svježe iscijeđenog limunovog soka

Metoda:

01

Oljuštiti đumbir i zgnječiti ga u mužaru ili naribati. Staviti ga u lonac s vodom, zakuhati i lagano kuhati 2 sata. Procijediti kroz finu cjediljku. Ova se voda od đumbira može čuvati u hladnjaku nekoliko dana. 

02

Prije posluživanja zagrijati, dodati limun i med (bez ponovnog zakuhavanja).