
Čaj od đumbira zapravo nije pravi čaj jer „pravi“ čaj dolazi od biljke Camellia sinensis, od koje potječu crni, zeleni, bijeli i oolong čajevi. Čaj od đumbira zapravo je biljna infuzija, napitak koji nastaje kada se komadići korijena đumbira namaču ili lagano kuhaju u vrućoj vodi. Unatoč tome, čaj od đumbira moj je najdraži napitak te vrste. Nije ga teško pripremiti, dovoljno je prokuhati đumbir u vodi, no iako sam više puta pokušavala, nikako nisam uspijevala pogoditi pravu količinu i trajanje kuhanja. Nedavno smo u jednom hotelu dobili šalicu ovog čaja i sve su mjere bile savršene, a kada smo zamolili za recept, izvadili su ga već isprintanog iz ladice jer ga svi traže. Nisam velika obožavateljica meda, ali u ovoj kombinaciji savršeno funkcionira.
Vrijeme kuhanja:
2 sata
Broj ljudi:
10
Sastojci:
- 2 litre vode
- 200 g korijena đumbira
- 200 ml organskog meda od divljeg cvijeća
- 100 ml svježe iscijeđenog limunovog soka
Metoda:
01
Oljuštiti đumbir i zgnječiti ga u mužaru ili naribati. Staviti ga u lonac s vodom, zakuhati i lagano kuhati 2 sata. Procijediti kroz finu cjediljku. Ova se voda od đumbira može čuvati u hladnjaku nekoliko dana.
02
Prije posluživanja zagrijati, dodati limun i med (bez ponovnog zakuhavanja).