Stol

Burger Bowl

Burger u zdjeli.

1 min

Uvijek sam u potrazi za receptima s manje ugljikohidrata. Na jednom od Instagram profila koje pratim vidjela sam tanjur koji je kuhar nazvao burger bowl. Nakon toga sam shvatila da su ti, takozvani burgeri u zdjeli, posvuda. Budući da i u restoranima obično naručujem burger bez peciva, ova mi se ideja učinila posebno zanimljivom. Ispalo je odlično i sigurno ćemo ponoviti.

Vrijeme kuhanja:

20 minuta

Broj ljudi:

2

Sastojci:

Sastojci (za 2 osobe):

  • 300 g mljevene junetine
  • sol i svježe mljeveni papar
  • malo maslinova ulja
  • ½ glavice iceberg salate
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 6 kiselih krastavaca
  • 1 svježa chili papričica
  • 60 g naribanog cheddar sira
  • 2 žlice majoneze
  • 1 žličica sriracha umaka
  • nekoliko kapi limunova soka

Metoda:

01

Mljevenu junetinu posoliti i popapriti, oblikovati dvije male pljeskavice i ispeći ih na tavi s malo ulja, po nekoliko minuta sa svake strane

02

Dok se meso peče, u zdjele rasporediti narezanu salatu, kolutiće krastavaca, tanke ploške ljubičastog luka i nasjeckanu chili papričicu. 

03

Na vrh dodati pečene burgere, posuti naribanim cheddarom i preliti umakom od majoneze, srirache i limunova soka.