
Uvijek sam u potrazi za receptima s manje ugljikohidrata. Na jednom od Instagram profila koje pratim vidjela sam tanjur koji je kuhar nazvao burger bowl. Nakon toga sam shvatila da su ti, takozvani burgeri u zdjeli, posvuda. Budući da i u restoranima obično naručujem burger bez peciva, ova mi se ideja učinila posebno zanimljivom. Ispalo je odlično i sigurno ćemo ponoviti.
Vrijeme kuhanja:
20 minuta
Broj ljudi:
2
Sastojci:
Sastojci (za 2 osobe):
- 300 g mljevene junetine
- sol i svježe mljeveni papar
- malo maslinova ulja
- ½ glavice iceberg salate
- 1 manji ljubičasti luk
- 6 kiselih krastavaca
- 1 svježa chili papričica
- 60 g naribanog cheddar sira
- 2 žlice majoneze
- 1 žličica sriracha umaka
- nekoliko kapi limunova soka
Metoda:
01
Mljevenu junetinu posoliti i popapriti, oblikovati dvije male pljeskavice i ispeći ih na tavi s malo ulja, po nekoliko minuta sa svake strane
02
Dok se meso peče, u zdjele rasporediti narezanu salatu, kolutiće krastavaca, tanke ploške ljubičastog luka i nasjeckanu chili papričicu.
03
Na vrh dodati pečene burgere, posuti naribanim cheddarom i preliti umakom od majoneze, srirache i limunova soka.