Stol

Baby ribs

Američka pečena rebra

2 min

U mojoj obitelji teško je ugoditi svima – neki vole meso, drugi ribu; neki uživaju u ljutom, dok ga drugi izbjegavaju. Zato sam posebno zadovoljna kada pronađem jelo koje svi volimo. Na Instagramu pratim Martinu Reljanovića i jako mi se sviđa što i kako kuha. Nedavno je objavio recept za vrlo jednostavna rebarca koja se peku četiri sata. Budući da je slow roast moj omiljeni način pripreme mesa, morala sam ih isprobati. Najvažniji dio ovog recepta zapravo je uvjeriti mesara da vam proda baby ribs, koji nisu uobičajen rez u hrvatskim mesnicama.

Vrijeme kuhanja:

4 sata (no pripreme zapravo 15ak minuta)

Broj ljudi:

4

Sastojci:

  • 1 kg svinjskih rebara (kratka svinjska rebra)
  • Suha marinada (slijedila sam Martinov prijedlog i kupila Southern Style Pork marinadu. Naravno, možete ju napraviti sami).
  • BBQ umak

Metoda:

01

Potrebno je ukloniti opnu sa stražnje strane rebaraca. Nakon toga dobro utrljajte marinadu sa svih strana.

02

Martin predlaže da rebra omotate aluminijskom folijom i pečete ih tako 3 sata, na 150 °C. Obzirom da imam loša iskustva s aluminjskom folijom koja se rastopi na mesu, ja sam rebra stavila u posudu s poklopcem.

03

Nakon 3 sata rebra otklopite, dodajte još malo marinade i vratite ih u pećnicu, na dodatnih 30 minuta. Ponovno ih izvadite i premažite BBQ umakom te vratite na posljednjih 30 minuta. Ukupno, rebra se peku 4 sata.

04

Konačni rezultat su mekana, sočna rebra koja se doslovno raspadaju. Martin predlaže da ih poslužite s coleslaw salatom. Budući da ovo smatram vrlo američkim jelom, coleslaw mi savršeno odgovara kao prilog.